TERCER D'ESO
LA GLOBALITZACIÓ
PREGUNTES
1- Què és la globalització econòmica, a qui beneficia i a qui perjudica?
2- Quines organitzacions de lliure comerç existeixen actualment i quins estats formen part d'elles?
3- En què es diferencien el lliurecanvisme i el proteccionisme?
4- Existeix també una globalització cultural? En què consisteix?
2- Quines organitzacions de lliure comerç existeixen actualment i quins estats formen part d'elles?
3- En què es diferencien el lliurecanvisme i el proteccionisme?
4- Existeix també una globalització cultural? En què consisteix?
1-es la unio de mercaats,monedes,y empreses al voltant del mon
ResponElimina2-NAFTA,mercosur, Unio Europea, tratan de Andina...
3-proteccionisme: apoya al nacionalisme, limita les exportacions, es va utilitzar en elcrack del 29, en cambi el lliurecambisme es lo contrari, espandir la economia
4-integracio y contacte de practiques culturals, com marques, costums...
Bastant bé, Dani, però has d'explicar més les respostes
Elimina1-és la difusió en tot el planeta dels models econòmics, polítics, socials i culturals dels països desenvolupats amb economia de mercat. Aporta beneficis empresarials i que els beneficis econòmics dels empresaris, banquers i accionistes milloren la societat i el procés benèfic d'extensió de la llibertat i el capitalisme. Aquells que donen suport al lliure comerç proclamen que l'augment tant de la prosperitat econòmica com d'oportunitats, especialment en els països en desenvolupament, produeix un increment de les llibertats civils i donen lloc a una al·locació de recursos més eficients.Perjudica al medi ambient i als paisos del primer mon.
ResponElimina2UE(alemania,austria,belgica,bulgaria,chipre,croacia,dinamarca,eslovaquia,eslovenia,españa,estonia,finlandia,francia,grecia,hungria,irlanda,italia,letonia,lituania,luxemburgo,malta,paises bajos,polonia,porutal,reino unido,republica checa,rumania y suecia)
ASEAN(Indonesia,malasia,filipinas,singapur,tailandia,grunei,vietnam,laos,birmania,
camboya
MERCOSUR(Argentina,brasil,paraguay,uruguay,venezuela,bolivia,chile,colombia,ecuador,peru,nueva zelanda,mexico)
PACTE ANDI (Bolivia,colombia,ecuador,peru,argentina,brasil paraguai,uruguai,chile,mexico,panam,bolivia,venezuela)
MAGREB (marruecos,tunez y argelia)
NAFTA (canada,estados unidos y mexico)
3-lliurecanvisme Doctrina econòmica basada en el lliure canvi per la qual hom no discrimina contra les importacions o obstrueix les exportacions.
proteccionisme és un corrent econòmic que aposta per la producció nacional i imposa taxes i aranzels als productes internacionals per limitar les importacions. S'oposa al lliurecanvisme i limita la competència.
4-afecta les identitats i els referents culturals de la població mundial.Per que cada vegada hi ha mes persones que viatgen i es junten mes les persones de diferents cultures.
Molt bé, Vera, com és habitual. Segueix així!
Elimina1. La globalització consisteix en que cada vegada vivim en un món mes unificat i conectat.
ResponElimina2. UE: Alemania, Austria, Bélgica, Bulgaria, Chipre, Croacia, Dinamarca, Eslovaquia, Eslovenia, España, Estonia, Finlandia, Francia, Grecia, Hungría, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburgo, Malta, Países Bajos, Polonia, Portugal, Reino Unido de Gran Bretaña e Irlanda del Norte, República Checa, Rumanía y Suecia.
ASEAN: Indonesia,Malasia,Filipinas,Singapur,Tailandia, Brunéi,Vietnam,Laos,Birmania,Camboya
MERCOSUR: Argentina,Uruguay, Parnamá i Brasil
PACTE ANDÍ: Bolivia,Colombia,Ecuador i Perú
MAGREB: Argelia, Libia, Marruecos, Mauritania y Túnez.
NAFTA: Canadà, EEUU, Mèxic
3. En que el lluirecanvisme el que vol es poder dur mercacies per tot, i el proteccionisme vol tot el contrari.
4. Els individus i les respectives identitats esdevenen cada vegada més diversoS.
Bon treball en general, Rosa, però la 3 i la 4 són molt millorables.
Elimina1-Consisteix en que vivim a un món cada cap més unificat i conectat tant en l'economia com culturalment.
ResponEliminaBeneficis: a fet l'epoca de pau més llarga, casi tots els estats tenen democràcia, productes mes barats, mes treball a zones pobres, noves grans potencies.
Perjudica en: creix la diferencia entre estats rics i pobres, mes atur al primer món, una crisi a un estat pot afectar a tothom i les multinacionals tenen molt de poder.
2-Alianza del Pacífico
Área de Libre Comercio de las Américas - ALCA (cancelado)
Tratado de Libre Comercio de América del Norte - TLCAN
Tratado de Libre Comercio Chile-Estados Unidos
Tratado de Libre Comercio entre Colombia y Estados Unidos
Tratado de Libre Comercio entre Estados Unidos, Centroamérica y República Dominicana
Tratado de Libre Comercio entre México y Japón
Tratado de Libre Comercio entre Perú y Estados Unidos
3-El proteccionisme protegeix els productes nacionals (en posar aranzels als exteriors, aquests són més cars), protegint així l'ocupació del país.
Per contra el lliurecanvisme tendeix a baixar els preus (fa competir als productes interiors amb els exteriors), encara que també patiran més les fàbriques (i els llocs de treball) interiors.
4-La globalització no només afecta l'economia, sinó que també s'estén a la cultura. No fa molt de temps, quan les comunicacions eren més difícils, les formes de vida i els costums eren molt diferents d'un lloc a un altre. Cada societat tenia la seva particular manera de vestir, de preparar el menjar, de relacionar-se amb els altres o de entretenir-se. Actualment, en el nostre món interconnectat, aquestes diferències locals estan donant pas a certs models culturals dominants que s'estan estenent per tot el món amb la globalització cultural. Entre les característiques d'aquest procés podem assenyalar les següents:
La interconnexió global s'està estenent certs costums i formes de vida per tot el planeta.
Les cultures de pobles diferents tenen cada vegada més aspectes en comú.
Les llengües més parlades s'estenen amb rapidesa per tot el món.
Algunes idees importants, com el respecte als drets humans o el valor de la democràcia, s'estan difonent per tots els racons de la Terra.
CLAUDIA CASTAÑER TERRASA 3ºESO.B
Molt bé en general, Claudia, però la segona és millorable
Elimina1- la globalització consisteix en que vivim a un món cada cop més unificat i conectat tant en l´economia com culturalment.
ResponEliminaa la UE, ASEAN ,MERCOSUR, PACTE ANDI , MAGREB I NAFTA.
als estats pobres
2- UE, ASEAN, MERCOSUR, PACTE ANDI , MAGREB I NAFTA
3-El proteccionisme és un corrent econòmic que aposta per la producció nacional i imposa taxes i aranzels als productes internacionals per limitar les importacions. la circulació de productes entre països, malgrat la que justifica l’existència de control i imposicions amb objectius fiscals o sanitaris.
4-la globalització actual és diferent per que està determinada per les grans empreses de la comunicació, on el temps i l'espai ja no són factors decisius.
Bon treball, Marta
Elimina1- La globalització económica és la unió económica i cultural mundial. Beneficia als estats rics i a les multinacionals, ja que hi ha lliure comerç i la democràcia es majoritaria; i perjudica als estats pobres pel creixement de la diferència entre els països pobres i rics i els estats que están per davall de les multinacionals, económicament.
ResponElimina2- La UE (Alemanya, Àustria, Bèlgica, Bulgària, Xipre, República Txeca, Croàcia, Dinamarca, Eslovàquia, Eslovènia, Espanya, Estònia, Finlàndia, França, Grècia, Hongria, Irlanda, Itàlia, Letònia, Lituània, Luxemburg, Malta, Països Baixos, Polònia, Portugal, Regne Unit, Romania i Suècia), ASEAN (Malàisia, Indonèsia, Brunei, Vietnam, Cambodia, Laos, Birmània, Singapur, Tailandia, Filipines, Papua, Nova Guinea i Timor Oriental), MERCOSUR (Argentina, Brasil, Paraguai, Uruguai, Veneçuela, Bolivia, Xile, Colòmbia, Equador, Perú, Guyana i Surinam), PACTE ANDÍ (Bolívia, Colòmbia, Equador, Perú, Argentina, Brasil, Paraguai, Uruguai, Xile,Xile, Mèxic, Panamá, Bolivia i Veneçuela), MAGREB (Túnez, Argèlia, Mauritània i Líbia) i NAFTA ( Estats Units, Mèxic i Canadà).
3- El lliurecanvisme cerca la vena i compra de productes a nivell mundial i el proteccionisme cerca la vena i compra de productes dins, solament, d'un país.
4-Si, consisteix en l'intercanvi de dades i informació a nivell mundial degut a internet.
Molt bé en general, Pedro, però les dues darreres podrien estar més desenvolupades
EliminaJoan Cubo
ResponElimina1-Consisteix en que vivim a un món cada vegada més unificat i conectat tant en l'economia com culturalment.
Afavoreix a les empreses multinacionals perque de cada cop consegueixen més poder i fa que puguin influir damunt els governs dels estats.
Perjudica als estats més pobres perque creix la diferencia econòmica entre els estats rics, també la deslocalització provoca més atur al Primer Món.
2-UE( Alemania, Austria, Bélgica, Bulgaria, Chipre, Croacia, Dinamarca, Eslovaquia, Eslovenia, España, Estonia, Finlandia, Francia, Grecia, Hungría, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburgo, Malta, Países Bajos, Polonia, Portugal,República Checa, Rumanía y Suecia.
ASEAN( Indonesia Malasia Filipinas Singapur Tailandia Brunéi
Vietnam Laos Birmania Camboya )
MERCOSUR(Argentina Brazil Paraguay Uruguay Venezuela Bolivia)
PACTE ANDI(Bolivia Colombia Ecuador Peru)
MAGREB(Argelia Marruecos Sahara Occidental Lbia Tunez Mauritania)
NAFTA(Estats Units Mexic Canada)
3-El lliurecanisme és el lliure comerç entre països
i el proteccionisme vol que les coses q son d'aquell país es fabriquin en el mateix país.
4-Si, consisteix en que nos esteim adaptan al moviment cultural d'avui en dia, per exemple esteim agafant costums de Estats Units com la seva forma de vestir,etc.
Molt bé, Joan!
EliminaGUILLEM DE PABLO GARCÍA
ResponElimina1-La globalització consisteix en que vivim en un món cada vegada més unificat i més conectat en l'economia com culturalment.Beneficia molt als països que importen molt com Xina i perjudica als estats pobres ja que els rics creixen més econòmicament.
2-Existeixen:UE,ASEAN,MERCOSUR,PACTE ANDÍ,MAGREB,NAFTA.Europa de l'est i el sudest asiàtic.
3-En el lliurecanvisme es pot comprar a l'exterior de forma barata i el proteccionisme es comprar de forma barata però cobrant impostos.
4-Sí,consisteix en la comunicació entre els països del món unint els seus mercats,societats i cultures.
Bon treball, Guillem, però Xina bàsicament exporta.
Elimina1- La globalizació consisteix en que vivim a un món cada cop més unificat y conectat tant en l'economia con culturalment.Perjudica perque fa que la diferència econòmica entre les persones riques i pobres puji.
ResponElimina2- NAFTA (Canadá, Estats Units, Mèxic), UE (paisos de la Unió Europea), ASEAN (estats del sudest asiàtic), MERCOSUR (Argentina, Brasil, Venezuela, i està en procès Bolivia), PACTE ANDÍ (Colombia, Ecuador i Perú), MAGREB (Argelia, Libia, Marruecos, Mauritania i Túnez).
3-Lliurecanvisme: És un model de mercat ideal en què el comerç de béns i serveis entre els països flueix de manera interrumpida.
Proteccionisme: És un correntino econòmic que aposta per la producció nacional.
4- Consisteix en la creixent comunicació e interdependència entre els diferents països del món unificant mercats, societats i cultures.
Bon treball, Irene
Elimina1º-És un procés que consisteix ama la comunicació e independéncia díns dels diferents paísos del món unir els seis mercats,societats i cultura.Te consequencies polítiques com la supremacía de les potencies mundiales en el front a la perdura de soberanía dels paísos, y benefícia a totems les persones que compren o venen productes.
ResponElimina3º-El proteccionisme és un corrent econòmic que aposta per la producció nacionales i imposa taxes i aranzels als productes internacionals per limitar les importacions. Y el librecambismoposar aranzels en els productes de fora per protegir els nacionals.
4º-Sí.La globalización cultural es un sistema de mar,terra i aire,i una extensíssima xarxa de comunicacions d’immediatesa que permet la coordinació dels tràmits financers i comercials per tot el món.
Bastant bé, Elisa, però falta la segona i la quarta és millorable
Elimina1- la globalización económica es que de cada vez el mundo está más conectado. Beneficia a que el producto se abarata y perjudica a que una crisis en un estado se puede acabar expandiendo a todo el mundo.
ResponElimina2- Mercosur (estados de América del Sur) Pacte andi (estados de América del Sur ) UE (estados de Europa) ASEAN (zonas de Asia) Magreb (estados del norte de Marruecos)
3- El lliurecanvisme es una doctrina económica que permite el cambio de productos.
El proteccionisme es que protegen los productos de una zona.
4-Si que existe. Por ejemplo sería qu en España se celebre Papa Noel o Halloween
Bon treball, Roberto
Elimina1.Es un proces economic,tecnologic,polític i cultural a escala mondial que consisteix en el creixement de la comunicació entre el països del mon. Afecta a la democracia liberal.
ResponElimina2.UE,ASEAN,MERCOSUR,PACTE ANDI,MAGREB,NAFTA.
3.Lliurecanvisme:Doctrina economica basada en el lliure canvi.
Proteccionisme: Desenvolupament de politica economica per protegir el productes propis del pais.
4.Es quan es produeix una creixent homologació cultural, deguda al gran poder d'acultoració.
Verónica Llobera Coll
Bon treball, Vero
Elimina1-Consisteix en la creació d'un mercat mundial en què se suprimeixen totes les barreres aranzelàries per permetre la lliure circulació dels capitals: financer, comercial i productiu.
ResponEliminala globalització no beneficia a totes les regions per igual. Les més afortunades són Amèrica del Nord, Europa (i les seves respectives multinacionals) i països en vies en desenvolupament com la Xina, Singapur, Corea del Sud, l'Índia, Hongria o Xile. I les més perjudicades, el sud d'Àsia, certes zones d'Amèrica Llatina, algunes ex-repúbliques soviètiques i, sobretot, l'Àfrica subsahariana
2-
3-Les dues són doctrines liberals, la primera promulga com el seu mateix nom ho diu un comerç a gran escala, on l'economia és el més important, els països suposadament estan en llibertat d'intercanviar i alhora de lucrar-se amb el que venguin i els paguin , el problema està en que difícilment poden regular mitjançant lleis el mercat i s'acaba generant una explotació i una pobresa més gran en el sector treballador.
El proteccionisme promulga reduir les mesures realitzades pel lliurecanvisme, mitjançant lleis que protegeixin l'estat i un enfortiment de sectors com el de la salut i el de l'ocupació, el proteccionisme busca que sigui l'estat nació el garant d'aquests recursos de salut, educació i plena ocupació.
4-
La globalització és un procés econòmic, tecnològic, polític i cultural a escala mundial que consisteix en la creixent comunicació i interdependència entre els diferents països del món unint els seus mercats, societats i cultures, a través d'una sèrie de transformacions socials, econòmiques i polítiques que els donen un caràcter global.
Bon treball, Yuli, però falta la segona
Elimina1.- També coneguda com mundialització, consisteix en que vivim a un món cada cop més unificat i conectat tant en l'economia com culturalment.
ResponEliminaEl lliure comerç ens proporciona una época de pau, la major part dels estats tenen democràcia, el productes son més barats per als consumidors, més treball a zones pobres, apareixen nous països emergents.
En canvi, creix una gran diferència econòmica, diferència amb les persones riques i pobres, la deslocalitzacion provoca més atur al primer món, el poder de les multinacionals poden influir damunt els governs
2.- Actualment hi ha: UE( unió europea), NAFTA(Canadà, EEUU y Mèxic), MERCOSUR( alguns estas de ľest ďAmèrica del sud) PACTE ANDÍ(Serralada dels andes), MAGREB (5 estats del nord ďÀfrica) i ASEAN (10 estats del sudest asiàtic)
3.- Sistema econòmic que es basa en la lliure circulació de mercaderies entre estats i la desaparició de les duanes en el comerç internacional.
El lliure canvi és un sistema oposat al proteccionisme que intenta afavorir la producció nacional enfront de la competència estrangera fent pagar imposts per la importació de productes estrangers i afavorint als nacionals amb mesures especials.
4.- consisteix en la creixent comunicació i interdependència entre els diferents països del món unificant els seus mercats, societats i cultures, a través d'una sèrie de transformacions socials, econòmiques ...
Paula Martín
Molt bé, Paula!
Elimina1- Es la generalización del comercio mundial, y el incremento de las inversiones internacionales.
ResponEliminaSE BENEFICIA:
-Los costos en la producciónes disminuyen, lo cual veneficia a que los cosotos de lso productos en el mercado bajen significativamente.
-En los paises a donde llegan las empresas multinacionales los empleos aumentan significativamente.
-La calidad d elso productos aumetna, ya que la competitividad entre las empresas es mayor.
-Se descubren e inventas nuevas tecnologías que contribullen en el desarrollo de un pasi.
-Los vienes y servicios son más accesibles para paises subdesarrollados que antes no tenían la posibilidad de tenerlo.
-Mayor flujo de capital en los sistemas internaiconales, lo cual propicia del desarrollo de una sociedad.
-El comercio internacional propicia la lucha contra la pobreza y la marginación haciendo que los mercados de todos los paises crezacan.
SE PERJUDICA:
-El capital se ocncentra en los paises ricos, los cual aumenta la desigualdad entre los paises desarrollados y subdesarrollados.
-Desigualdad
-Las empresas grandes y ricas se benefician mientras las empresas pequeñas comienzan a desaparecer.
-En los paises desarrollados comienza a aumentar el desesmpleo
-Degradación del medio ambiente a causa de la explotación de recursos y la execiva producción de basura.
2-ACTUALMENT: Islàndia,Liechtenstein,Noruega,Suïssa
3-El lliurecanvisme es la doctrina econòmica basada en el lliure canvi per la qual hom no discrimina contra les importacions o obstrueix les exportacions.
El proteccionisme es junto a la teoría de libre mercado una de las dos formas más utilizadas y a la que los estados nacionales más recurren en determinado tipo de situaciones.
4-SI :La globalización cultural es la unificación de diversas costumbres pertenecientes a diferentes comunidades. El término hace referencia a las modificaciones vividas por diferentes formas de vidas de distintos pueblos.
Bon treball, Alejandro, però la segona és millorable
EliminaHola soy José David de 3B
ResponElimina1-La globalització consisteix en que vivim en un món cada vegada més unificat i conectat tant en l'economia com culturalment.
La globalització beneficia a les grans empreses ja que augmenten els seus beneficis.
La globalització perjudica a le petites empreses i petits negocis ja que les grans empreses venen els seus productes a menor preu i només poden competir per la calitat del producte.
2-les organitzacions de lliure comerç són la UE que està formada per Europa.
ASEAN que está formada per Indonesia, Malasia, Filipinas, Singapur, Tailandia, Brunei, Vietnam, Laos, Birmània i Camboya.
MERCOSUR que está formada per Argentina, Brasil, Paraguay, Uruguay, Venezuela, Bolivia i per els següents estats associats: Chile, Colombia, Ecuador i Perú.
PACTE ANDÍ que está format per Bolivia, Colombia, Ecuador i Perú i per els següents estàs associats: Argentina, Brasil, Chile, Paraguay i Uruguay.
MAGREB que está format per Mauritània, Marroc, Argelia, Líbia, Túnez i Sàhara Occidental.
NAFTA que está formada per Canadá, Estats Units i Mèxic.
3-Que el lliurecanvisme es el intercanvi de béns y matèries primeres entre països sense restriccions i el proteccionisme posa restriccions a aquest intercanvi.
4-la globalització cultural si que existeix i consisteix en la integració i el contacte de pràctiques culturals de un país a altre.
Molt bé, José David!
EliminaJESÚS RUIZ
ResponElimina1-La globalització económica , també es coneguda com a mundialització. Consisteix en que vivim a un món cada cop més unificat i cionectat tant en l’economia com culturalment.
Beneficia a tots el paisos que comercialitzen, venen i compren a altres paisos. I no beneficien a tots els paisos que no poden per causes economiques comercialitzar.
2-UE:Tota o cuasi tota europa, ASEAN:Tot el sud-est asiàtic, PACTE ANDI:Bolívia, Colòmbia, Equador, Perú, MAGREB: Argelia, Libia, Marruecos, Mauritania, Sahara Occidental, Túnez, NAFTA: Tot America del nord.
3- El proteccionisme és un corrent econòmic que aposta per la producció nacional i imposa taxes i aranzels als productes internacionals per limitar les importacions.
Lliurecanvisme o lliure canvi és la doctrina econòmica, oposada al proteccionisme, que propugna la no intervenció estatal en el comerç internacional.
4- Es produeix una creixent homologació cultural, deguda al gran poder d'aculturació dels mass media, especialment la TV, el cinema i els videojocs. La globalització no és en realitat cap novetat ja que s'han donat fenomens culturals semblants en el decurs de la història.
Molt bé, Jesús!
Elimina
ResponElimina2. Los organismos internacionales pueden ser de muy diversos tipos. Una clasificación sobre los mismos establece las diferencias:
En función de su duración:Permanentes, que son creados sin fijar un plazo para la finalización de su mandato. (ONU)No permanentes, que son aquellos a los que se establece un cometido específico para una duración determinada en el tiempo, transcurrido el cual dejan de existir.Por sus competencias:Plenos, que son aquellos que tienen plena capacidad de acción sobre las materias delegadas por los Estados que los crearon y que pueden adoptar resoluciones a cuyo cumplimiento están obligadas las partes. (Unión Europea)Semiplenos que son aquellos que, aún teniendo plena capacidad, requieren para adoptar resoluciones vinculantes, la decisión preceptiva previa a cada acto de los miembros que lo componen. (OPEP)De consulta, cuyas resoluciones no son vinculantes y que pertenecen al ámbito del estudio reflexión. (OCDE)Por razón de la materia, según sean las cuestiones que traten: económicas, culturales, y otras. (CAACI)Por su composición:Puros, los integrados sólo por Estados soberanos. (Tribunal Penal Internacional)Mixtos, en los que, además de los Estados, con voz y, en algunos casos voto, se integran otras instituciones públicas (municipios, provincias, Comunidades Autónomas, Estados Federados, etc). (Unesco)Integrados, en los que participan Estados y otros organismos internacionales. (FMI)Autónomos, sólo compuestos por organismos internacionales previamente existentes.Organizaciones regionalesEditarÁfricaConseil de l'EntenteUnión Aduanera de África Austral (SACU)Comunidad Económica de Estados de África Occidental (ECOWAS)Comunidad de Desarrollo de África Austral (SADC)Comunidad para el Desarrollo de África Meridional (CDAM)Unión del Magreb ÁrabeNueva Sociedad para el desarrollo de África (NEPAD)Banco Africano de desarrollo (BAfD)Autoridad Intergubernamental sobre el Desarrollo de África Oriental (IGAD)Grupo de las Estados de África, del Caribe y del Pacífico (ACP)AméricaAlianza Bolivariana para las Américas (ALBA)Comunidad de Estados Latinoamericanos y Caribeños (CELAC)Conferencia Interamericana de Seguridad Social (CISS)Organización de los estados americanos (OEA)Parlamento LatinoamericanoUnión de Naciones Sudamericanas (UNASUR)Mercosur (Mercado Común del Sur)Comunidad Andina de Naciones (CAN)Comunidad del Caribe (CARICOM)Organización de Estados del Caribe Oriental (OECS)Parlamento AndinoParlamento Centroamericano (PARLACEN)Grupo de RíoConferencia de Autoridades Audiovisuales y Cinematográficas de Iberoamérica (CAACI)NAFTA (Tratado de Libre Comercio de América del Norte)CSFMEU (Comisión de salud fronteriza México - Estados Unidos)
Organismos Internacionales de Europa
AsiaCooperación de Diálogo Asiático (ACD)Asociación de Naciones del Sureste Asiático (ASEAN)Asociación Sudasiática para la Cooperación Regional (SAARC)Consejo de Cooperación del GolfoEuropa:Unión Europea (EU)Consejo de EuropaEurozonaEspacio Económico EuropeoAsociación Europea de Libre Comercio (EFTA)Agencia Espacial Europea (ESA)Organizacíon para la Democracia y el Desarrollo Económico (GUAM)Acuerdo centroeuropeo de libre cambio (CEFTA)Oceanía:Foro de las Islas del Pacífico.
Soy Guada Arcari
Molt bé, Guada!
Elimina1. La globalización es un proceso económico, tecnológico, político y cultural a escala mundial que consiste en la creciente comunicación e interdependencia entre los distintos países del mundo uniendo sus mercados, sociedades y culturas, a través de una serie de transformaciones sociales, económicas y políticas que les dan un carácter global. hay grandes ganadores en el mundo en desarrollo gracias a la globalización, pero muchos países no son beneficiarios. De hecho, los estándares de vida de muchos países han caído por completo. Uno de los problemas es que en un mundo en el que la gente y el capital tienen gran movilidad, los trabajadores experimentados se mudan de las regiones remotas a las zonas más favorecidas del mundo,en busca de estándares de vida aceptables. En este caso, la globalización puede empeorar la crisis. En las regiones pobres y remotas del mundo (África meridional, los países andinos de América Latina, el Asia Central que no tiene salida al mar y algunas secciones del sudeste de Asia) la crisis económica se está intensificando. Algunas regiones están sucumbiendo ante las enfermedades y el colapso económico. El diálogo sensato entre quienes apoyan y quienes están en contra de la globalización debe empezar con reconocer que, a pesar de que la globalización ha sido muy benéfica para muchos países pobres, muchos otros se están quedando atrás en la miseria, la cual se está quizá intensificando en parte debido a la globalizacion.
ResponElimina3. Doctrina económica, opuesta al proteccionismo, según la cual la actividad económica debe desenvolverse sin la intervención del Estado, basada únicamente en el interés individual, coincidente con el colectivo, y en el principio de la oferta y la demanda; preconiza la libertad del comercio internacional, cree en la baja de precios motivada por la división internacional del trabajo y en la solución automática de las crisis. Doctrina económica, opuesta al librecambismo, que intenta favorecer la producción nacional frente a la competencia extranjera haciendo pagar impuestos por la importación de productos extranjeros y favoreciendo a los nacionales con medidas especiales.
4. Globalización CulturalCultura Conjunto de costumbres de una comunidad , es el modo de vida de un pueblo, integrado porsus costumbres, tradiciones, normas y expresiones artísticas.Los medios de comunicación son la base de laglobalización por la cual la cultura de cada paísestán mucho mas relacionadas.
Soy Guada Arcari
Molt bé, Guada!
EliminaHola, soc n’Alejandro Pujol de 3B
ResponElimina1- La globalització consisteix en que vivim a un món cada cop més unificat i connectat en l’economia. Beneficia als grans empresaris que pugin dur les seves fabriques a llocs on els treballadors cobren menys , però perjudica als treballadors del primer món ja que els despedeixen. A més que es poc ètic que persones treballin mes que les del primer món per una misèria .
2- UE (Alemanya, Àustria, Bèlgica, Bulgària, Xipre, República Checa, Croàcia, Dinamarca, Eslovàquia, Eslovènia, Espanya, Estonià, Finlàndia, Francià, Grècia, Hongria, Irlanda, Italià, Letònia, Lituània, Luxemburgo, Malta, Paises Baixos, Polònia, Portugal, Regne Unit, Romania i Suècia), ASEAN( Indonesia, Filipinas,Malasia, Singapur, Tailandia, Vietnam, Brunei Darussalam, Camboya, Laos i Myanmar.) ,MERCOSUR ( Argentina, Brasil, Paraguai i Uruguai) PACTE ANDÍ (Bolívia, Colombià, Chile,Ecuador y Perú) MAGREB (Marroc, Tunez, Argelia, Mauritània i Líbia) i NAFTA (Canada , EEUU i Mèxic)
3- Lliurecanvisme: Doctrina econòmica que defensa la lliure circulació de mercaderies entre estats i la desaparició de les duanes.
Proteccionisme: Doctrina econòmica que protegeix la producció i el comerç d'un país fent un control estricte de les importacions estrangeres.
4-Si, consisteix en que gracies a internet i les noves tecnologies, el món esta mes connectat entre si i esta donant lloc a alguns models culturals dominants .
Molt bé, Alejandro!
Elimina1. Consisteix en que vivim a un món cada cop més unificat i conectat tant en cultura com en economia, beneficia als països rics i perjudica al pobres
ResponElimina2. UE (Unió Europea) NAFTA (Canadà, Estas Units i Mèxic) MERCOSUR (alguns estats del sud de América) PACTE ANDÍ (estats de la serralada del Andes) MAGREB (5 estats d'Àfrica i ASEAN (10 estats del sudeste Asiàtic)
3. Lliure canvisme: es basa en donar facilitar en la producció estranjera por vendreles a païs propi
Proteccionisme: esta en contra de la producció estranjera y posa mes imposts a productes estrangers
4. Si, consisteix en unificar totes les cultures societats mercats diferents de cada estat.
Bernardo Salgado
Molt bé, Bernardo!
Elimina1-La globalización económica consiste en crear un mercado mundial en el que se suprimen todas las "barreras" para permitir la libre circulación de los capitales .
ResponEliminaAlgunos de sus beneficios son : la disminución del costo de la fabricación de productos y la dosminucion del precio de estos . También aunmenta el empleo en los paises subdesarrolados .
Algunas desventajas son : mayor desigualdad entre los paises ricos y pobres y la diferencia entre la gente rica y pobre en un mismo país cada vez es más grande .
2- Unión Europea : la mayoría de países en Europa . Mercosur: países de Sudamérica . Nafta : Canadá , Estados Unidos y Méjico . Comunidad Andina : Perú , Ecuador , Colombia , Bolivia .
3-el librecambio es un país que compra productos del extranjero si les sale más barato que hacer en el mismo país y un pais con proteccionismo es uno que solo consume productos creados en su mismo país y no importa ni exporta
4-la globalización cultural consiste en que muchos países son influenciados por otros y se mezclan las culturas . Por ejemplo hoy en día la moda de ropa es igual en todos los paises de Europa y norte América .
Molt bé, Marc!
Elimina1-és la idea de la economia a nivell mundial per així poder aprofitar tots el bens de cada territori
ResponEliminabenificia al primer món y perjudica al tercer món
2-Union Europea:28 estats d'Europa
Mercosur:Argentina, Brasil, Paraguay e Uruguay.
Nafta:Canadá, Estados Unidos y México
Asean: Asia
3-El proteccionisme defensa que no es es pot comerciar només en el teu país en canvi el lliurecanvisme significa lo contrari.
4-si, perque La globalització no només afecta l'economia, sinó que també s'estén a la cultura. No fa molt de temps, quan les comunicacions eren més difícils, les formes de vida i els costums eren molt diferents d'un lloc a un altre. Cada societat tenia la seva particular manera de vestir, de preparar el menjar, de relacionar-se amb els altres o de entretenir-se. Actualment, en el nostre món interconnectat, aquestes diferències locals estan donant pas a certs models culturals dominants que s'estan estenent per tot el món amb la globalització cultural.
Laura Atero
Bon treball, Laura.
Elimina1-El procés de la globalització econòmica es basa en la idea que el comerç mundial i l'especialització productiva, permeten aprofitar de manera més eficients les capacitats de cada país per produir els béns que millor pot obtenir o fabricar.
ResponEliminaAvantatges:
• Els costos en la producciónes disminueixen, la qual cosa veneficia al fet que els cosotos de lso productes al mercat baixin significativament.
• En els paises on arriben les empreses multinacionals les ocupacions augmenten significativament.
• La qualitat d elso productes aumetna, ja que la competitivitat entre les empreses és major.
• Es descobreixen i inventes noves tecnologies que contribullen en el desenvolupament d'un pasi.
• Els véns i serveis són més accessibles per paises subdesenvolupats que abans no tenien la possibilitat de tenir-ho.
• Major flux de capital en els sistemes internaiconales, la qual cosa propicia del desenvolupament d'una societat.
• El comerç internacional propicia la lluita contra la pobresa i la marginació fent que els mercats de tots els paises crezacan.
Desavantatges:
• El capital es ocncentra en els paises rics, els com augmenta la desigualtat entre els paises desenvolupats i subdesenvolupats.
• Desigualtat dins d'una mateixa nac
• ió, ja que les empreses grans i riques es beneficien mentre uqe les empreses petites comencen a desaparèixer.
• En els paises desenvolupats comença a augmentar el desesmpleo ja que les grans empreses migran a altres paises en cerca de mà d'obra i matèria primera més barata.
• Degradació del medi ambient a causa de l'explotació de recursos i la execiva producció d'escombraries.
2-UE/ASEAN/MERCOSUR/el PACTE ANDÍ/NAFTA/el MAGREB.
3-Les dues són doctrines liberals, la primera promulga com el seu mateix nom ho diu un comerç a gran escala, on l'economia és el mes important, els països suposadament estan en llibertat d'intercanviar i al seu torn de lucrarse amb el que embenen i els paguin, el problema aquesta en què dificilmente poden regular mitjançant lleis el mercat i s'acaba generant una explotació i una pobresa major en el sector treballador.
4-quan les comunicacions eren més difícils, les formes de vida i els costums eren molt diferents d'un lloc a un altre. Cada societat tenia la seva particular manera de vestir, de preparar el menjar, de relacionar-se amb els altres o d'entretenir-se. Actualment, al nostre món interconnectat, aquestes diferències locals estan donant pas a certs models culturals dominants que s'estan estenent per tot el món amb la globalització cultural.
Bon treball, Elizabeth, però la segona i la tercera són millorables
Eliminanom :RAFAEL PUJOL 3ESOA
ResponEliminaPREGUNTES:
1- Què és la globalització econòmica, a qui beneficia i a qui perjudica?
-La globalització, es l'unió de informació I cultura a nivell global.Per exemple ,si are jo dic "ok" es una causa que en estar conectats amb América se ha enviat aquesta informació
AVANTATJES:Els costos en les produccións disminueixen,el cual beneficia que baixin els pres
DESVENTAJA:Degradació de el medi ambient a causa de la explotació de recursos y la execiva basura
2- Quines organitzacions de lliure comerç existeixen actualment i quins estats formen part d'elles?
OMC:ORGANIZACIO MUNDIAL DE COMERÇ
FORMEN DELS ESTATS:Tot el mon
3- En què es diferencien el lliurecanvisme i el proteccionisme?
El proteccionisme, redueix les mesures realizadés per el lliurecanvisme, mediant lleis que protejan el estat com el de la salut I del emplei, i el proteccionisme cerca que el estat,el guanyant de recursos de salut I educació
4- Existeix també una globalització cultural? En què consisteix?
Si,Proces economic ,tecnológic,social,y cultural, consisteix en la crecient comunicació I interdependencia entre els distints paísos del mon unificant els mercats
Bastant bé, Rafael
Elimina1. Consisteix en que vivim a un món cada cop més unificat i conectat tant en l'economia com culturalment.
ResponEliminaBeneficia al països emergements i Europa occidental.
Perjudica a les persones perque crea una gran diferència econòmica entre els pobres i rics i també provoca més atur al Primer món debut a la deslocalització industrial.
2. Org. de lliure comerç: UE (la majoria de Europa) , ASEAN(Malasia, Indonesia, Brunéi, Vietnam, Camboya, Laos, Birmania, Singapur, Tailandia y Filipinas. Papúa Nueva Guinea y Timor Oriental) , MERCOSUR(Argentina, Brasil, Paraguay e Uruguay) , PACTE ANDI (Bolivia, Colombia, Ecuador y Perú), MAGREB(Marruecos, Túnez, Argelia ,Mauritania y Libia) , NAFTA( Canadà, EEUU i Méxic)
3. El lliurecanvisme consisteix en l'intercanvi(compra i venta) de productes amb altres estats i el proteccionisme consiteix en la venda i compra dins el propi estat.
4. Sí que existeix, i consisteix en tenir a l'abast de tots l'internet i educació, és a dir que en tot el món hi ha recursos per ampliar coneixements i tots poden accedir a ells.
Bon treball, Carlos
Elimina1)La globalització (también anomenada mundialització)consite en vimim a un món cada cop més unificat ir conectat tant en l'esconomia com culturalment.
ResponEliminaBeneficia al comerç, crea més treball, sorgiment de noves grans potències,etc.
Perjudica que tenguin una diferencia economica entre elsa paísos rics amb els pobres,pot provocar més atur per la descització industrial,el gran poder de les multinacionals, etc.
2)UE
ASEAN:Sudest asiàtic
MERCOSUR:
PACTE ANDÍ:
MAGREB:Marruecos,Argelia,Libia,Egipte,Tunicia.
NAFTA:america del nord
3)proteccionisme és un corrent econòmic que aposta per la producció nacional i imposa taxes i aranzels als productes internacionals per limitar les importacions. S'oposa al lliurecanvisme i limita la competència.
Lliurecanvisme és un model de mercat ideal en què el comerç de béns i serveis entre els països flueix de manera ininterrompuda sense barreres tarifàries (imposts especials, drets aranzelaris…) o no tarifàries (normes, controls sanitaris, procediments de reconeixement tècnic…) imposades pel govern. Es parla aleshores d'una economia oberta.
4)Sí,
Es produeix una creixent homologació cultural, deguda al gran poder d'aculturació dels mass media, especialment la TV, el cinema i els videojocs.
Pd:Soy Nerea Crespí
Bon treball, Nerea.
Elimina